prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Besplatne radionice za osnovnoškolce

Centar za kulturu Trešnjevka i ove godine organizira besplatne radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom Cool school zima na Trešnjevci.

Radionice će se održati za vrijeme školskih praznika od 20. do 24. veljače 2023. od 10 do 11:30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. Moguće je izabrati između kazališno-filmskih, likovnih i STEM radionica:

 1. Višednevna radionica animiranog lutkarskog kazališta – AniKaz: Polaznici će s našom kazalištarkom Franom Marijom Vulić Vranković na radionici izrađivati likove i scenografiju od papira i kartona te s izrađenim malim kazalištem snimiti animiranu predstavu.
 2. Trodnevna STEM radionica – STEMerica: Udruga za promociju digitalne fabrikacije FabLab sa sudionicima će na radionici prvi dan proći proces osvještavanja nekog problema s kojim se svakodnevno susreću i koji bi voljeli riješiti, drugi dan osmišljavat će njegovo rješenje i treći dan izvesti rješenja korištenjem otpadnih materijala.
 3. BIOPLAnet: Udruga Institut poduzetničkog obrazovanja i inovacija provest će radionicu podijeljenu u dva dijela, teorijski i praktični. U prvom dijelu, sudionici će učiti o otpadu i odvajanju, karakteristikama različitih vrsta otpada te kako ih prepoznati i reciklirati, povezujući to s kružnim gospodarstvom. U drugom dijelu radionice, sudionici će imati priliku samostalno isprobati kuhanje bioplastike od sastojaka kao što su mlijeko, škrob ili želatina.
 4. Likovne radionice: Umjetnica Eva Herceg održat će niz različitih likovnih radionica, a polaznici u prijavnici mogu odabrati između ponuđenih modula:

  Svijet naopačke i naglavačke
  – slikarska radionica
  Fantastične zvijeri – radionica modeliranja i crtanja
  Radionica izrade maski – kombinirane tehnike
  Pričam ti priču – radionica osmišljavanja priče i njezinog vizualnog izražavanja crtanjem (flomasteri) i kolažiranjem
  Snovolovke – radionica osmišljavanja i izrade snovolovki

 

Prijaviti se možete ovdje.