prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Biseri Školskog – 120 godina Hrvatskoga školskog muzeja

U četvrtak, 16. prosinca 2021. godine u Muzeju grada Zagreba otvara se izložba “Biseri Školskog – 120 godina Hrvatskoga školskog muzeja”. Izložba će se moći pogledati do 13. veljače 2022. godine.

Izložbom “Biseri Školskog muzeja” predstavljen je mali izbor iz bogatoga fundusa Muzeja koji obuhvaća oko 90 000 jedinica građe raspoređenih u 12 muzejskih zbirki.

Ovom se izložbom također želi podsjetiti na važnost čuvanja školske i povijesno-pedagoške baštine i na njezine potencijale na području istraživanja i prezentacije hrvatske kulture u najširem smislu.

Iz Hrvatskog školskog muzeja poručuju da na izmaku godine u kojoj obilježavaju 120 godina postojanja i postojanosti, u vremenu kada su upućeni na suradnju, solidarnost i pomoć jer je Hrvatski školski muzej zatvoren za posjetitelje, žele zahvaliti na kolegijalnoj međumuzejskoj i općenito međuinstitucionalnoj suradnji.

Posebnu zahvalnost duguju: Muzeju grada Zagreba, Muzeju suvremene umjetnosti, Etnografskom muzeju, Galeriji Klovićevi dvori, Tehničkom muzeju Nikola Tesla, Muzejskom dokumentacijskom centru, Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Knjižnicama grada Zagreba te svim baštinskim i odgojno-obrazovnim institucijama koje su ugostile njihove pokretne izložbe ili pružile mogućnost održavanja njihovih muzejsko-pedagoških radionica.