prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Bivši učenici MIOC-a danas stipendiraju darovite učenike te škole

Ove je godine stipendiju u iznosu od 1500 eura godišnje dobilo osmero izvrsnih učenika, od kojih većina živi izvan Zagreba.

Nekadašnji učenici, danas poslovni ljudi, već četiri godine nesebično pomažu u školovanju izvrsnih učenika. Osnovali su zakladu kroz koju bi bivši učenici novčanim stipendijama pomagali sadašnjima.

Luka Pap iz Zaklade MIOC Alumni izjavio je kako je Zaklada zapravo za vrlo darovite učenike, kojima se npr. iz manjih sredina daje mogućnost da žive u Zagrebu i „pokriju” troškove.

Ove godine stipendije je dobilo osam učenika, a novčana potpora im mnogo znači. Dobitnici stipendije Ita Blašković i Deni Pongrac potvrdili su za HTV kako će im stipendija jako dobro doći. U četiri godine postojanja zaklade MIOC Alumni dodijeljeno je 26 stipendija u vrijednosti od više od 30 tisuća eura.

Nikola Dmitrović, upravitelj Zaklade MIOC Alumni i ravnatelj XV. gimnazije naglašava kako je dobitnicima stipendija tako omogućeno da se brinu o učenju, nastavi, korištenju prilika, odlascima na natjecanja.

U zakladi pozivaju sve koji žele i mogu pomoći da im se pridruže kako bi se nagradila učenička upornost, znanje i trud.