prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Book trailer “Izgubljena mladost”

U programu digitalne prilagodbe Noć hrvatskog filma i novih medija nudi edukativan book trailer ‘Izgubljena mladost’ koji tematizira knjigu ‘Nisam ti rekla’ Rosie Kugli i opisuje problem alkoholizma kod mladih.

Da je alkoholizam kod mladih ozbiljan društveni problem svjesni su svi koji u fokusu imaju rad s mladima te naglašavaju važnost edukacije u školama putem kanala i medija koji mogu zaokupiti pažnju i interese mladih.

Book trailerom ‘Izgubljena mladost’ nastoji se približiti sadržaj knjige mladom čitatelju i tako pružiti edukativan sadržaj. U samo nekoliko minuta najzanimljivijim i ključnim događajima iz knjige, gledatelja se uvlači u priču koju obrađuje tinejdžerski roman „Nisam ti rekla“ – antologijski pamflet protiv navođenja mladih na rizična ponašanja pod utjecajem, alkohola i droga.

Nagrađivana i važna knjiga ‘Nisam ti rekla’ posebno je aktualna u godini 2021/2022. Naime, prema zadnjim objavljenim podacima Europskog istraživanja o pušenju, pijenju alkohola, uzimanju droga i drugim oblicima ovisnosti među učenicima (ESPAD) za 2019. godinu, pijenje alkohola ostaje visoko među adolescentima u Europi, a Hrvatska spada u sam vrh- hrvatski učenici jesu iznad europskog prosjeka, što je doista zabrinjavajuća statistika i poziv na uzbunu.

Producent je Umjetnička organizacija “Noć hrvatskog filma i novih medija”, autor teksta je književnica Rosie Kugli, narator akademska glumica Helena Kalinić, a redateljica Irena Škorić.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija RH putem Javnog poziva za programe razvoja novih kulturnih i edukativnih sadržaja i digitalne prilagodbe.