prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Čak dva ERASMUS+ projekta

Osnovna škola Belica mala je brojem učenika, ali velika i bogata projektima i aktivnostima, znatiželjnim i zainteresiranim učenicima te kreativnim i angažiranim učiteljima.  Da je tome tako svjedoči i sudjelovanje u čak dva Erasmus+ projekta: prvi pod nazivom Back to nature i drugi Only sky is the limit for open hearts – solidarity for equality.

Sljedeće dvije godine škola će biti aktivna u mobilnosti i domaćinstvu u navedenim projektima u koje su još uključene škole iz Rumunjske, Makedonije, Poljske, Italije i Španjolske. Neki zajednički ciljevi obaju projekata su povećanje emocionalne zrelosti i pismenosti te empatije učenika, razvijanje i naglašavanje cjeloživotnih vrijednosti i vrijednosti solidarnosti, veća osjetljivost na probleme nejednakosti među ljudima i na socijalnu marginalizaciju, poticanje samopoštovanja kod mladih ljudi jer je to izvor svih drugih vrsta ljubavi i poštovanja prema drugome. U sklopu projekta u školi je u planu osnivanje Volonterskog kluba. Back to nature bavit će se izradom digitalnog herbarija i brošura o načinima  primjene proizvoda od ljekovitog bilja u domaćinstvu. Izrađivat će se i pripravci od ljekovitog bilja  i knjiga recepata, ali i video isječci o pripravi i primjeni pripravaka od ljekovitog bilja iz kućne radinosti.

U studenom ih očekuju prve mobilnosti i to u Rumunjsku i Španjolsku na koje će putovati desetero učenika i šest učitelja.

Kako bi svim učenicima, učiteljima i djelatnicima Škole predstavili projekte, ali i zemlje partnere, u petak 18. listopada organizirali su Erasmus+ Day. Učenici uključeni u projekte približili su zemlje partnere na vrlo zanimljiv način pa su ih mogli doživjeti gotovo svim osjetilima. Bilo je tu svega – od svima poznatih pozdrava dobrodošlice, zanimljivosti iz pojedine zemlje i poneke enigme, tradicionalnih jela i pića do plesa i pjesme.