prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET i Sveučilište Sjever potpisali Sporazum o suradnji

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, danas je potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta Sjever i Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET. Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković i ravnatelj CARNET-a Hrvoje Puljiz.

Time je započela formalna suradnja na području od zajedničkog interesa koje se prije svega odnosi na znanstvenu, nastavnu i stručnu suradnju u akademskoj i znanstvenoj zajednici. To uključuje razmjenu otvorenih podataka u svrhu istraživanja i razvoja, sudjelovanje predstavnika sporazumnih strana na zajedničkim konferencijama, razmjenu znanja i iskustava na projektima, posebno onih koji su sufinancirani sredstvima EU. Sporazumom je ujedno obuhvaćena razmjena znanstvenih i tehnoloških informacija te materijala kao i organiziranje zajedničkih seminara / webinara te drugih aktivnosti.

Prije potpisivanja održan je i radni sastanak na kojemu su predstavnici obiju ustanova predstavili zajedničke ciljeve i rad na razvoju daljnjih aktivnosti i projekata definiranih Sporazumom o suradnji.

Potpisivanju i radnom sastanku nazočili su i doc. dr. sc. Petar Mišević, v.d. prorektora za suradnju s gospodarstvom, EU projekte i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta Sjever, ujedno i inicijator suradnje te Ivan Šabić, pomoćnik ravnatelja CARNET-a za podršku poslovanju ustanove.