prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Cedefop fotonatjecanje 2020 na temu „Strukovno obrazovanje i osposobljavanje: tvoja priča o zelenim ili digitalnim vještinama”

Ususret Europskom tjednu vještina Europski centar za razvoj strukovnog obrazovanja (Cedefop) po peti puta organizira fotonatjecanje #CedefopPhotoAward u svrhu promicanja izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Rok za prijave radova produžen je do 15. rujna 2020. godine.

Fotopriču se može pojasniti i videom

Natjecati se mogu timovi učenika i odraslih polaznika (najviše četvero) u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju iz Europske unije, Norveške i Islanda. Pojedinačne prijave neće se razmatrati. Od svakog se tima očekuje da osmisli originalnu fotopriču na temu „Strukovno obrazovanje i osposobljavanje: tvoja priča o zelenim ili digitalnim vještinama” koja sadržava od četiri do pet fotografija te je popraćena tekstom od najviše 100 riječi. Također, ove godine natjecatelji su prvi put dobili priliku glavnu poruku iz fotopriče dodatno pojasniti i kratkim videoprilogom (do 60 sekundi).

Vrijedne nagrade

Dva najuspješnija tima sudjelovat će na Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u Berlinu u studenome 2020. kao finalisti nominirani za glavnu nagradu, koju će dodijeliti Nicolas Schmit, povjerenik Europske komisije za zapošljavanje i socijalna prava. Posebna nagrada natječaja #CedefopPhotoAward pod nazivom „Prix du Jury“ dodijelit će se trećeplasiranom timu u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Solunu, koji se održava u studenome 2020.

Svi članovi tima koji izradi najbolji video osvojit će Interrail karte za petodnevno putovanje kroz čak 33 europske zemlje. U slučaju nemogućnosti putovanja zbog zdravstvene situacije u svijetu, pobjednici će biti nagrađeni sljedeće godine.

Uspješan nastup hrvatske škole na prošlogodišnjem natjecanju

Dodatne informacije i pravila natjecanja nalaze se na mrežnoj stranici Cedefop i društvenim mrežama (InstagramFacebook, Twitter & Youtube), a prijave se prihvaćaju isključivo putem stranice za prijavu.

Uspješan nastup na prošlogodišnjem natječaju #CedefopPhotoAward imala je Ekonomska i turistička škola Daruvar, koja je ušla u finale i na kraju osvojila drugo mjesto.

Natječaj za odlikaše

ASOO podsjeća da još traju prijave za nagrade za izvrsnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Ove godine, gdje je to moguće (ovisno o kategoriji dodjele), dodjeljuje se bonus onim projektima/aktivnostima koji su u skladu s jednim od prioriteta Europske komisije za razdoblje 2019. – 2024.: Europski zeleni sporazum ili Digitalna Europa.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.