prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Da bi mali znali, a veliki pazili

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice u ponedjeljak, 20. kolovoza 2018. godine, održala je početnu tiskovnu konferenciju za medije na kojem je predstavljen projekt “Da bi mali znali, a veliki pazili”, odobren na natječaju Ministarstva unutarnjih poslova „Za Nacionalni program sigurnosti  cestovnog prometa“ Republike Hrvatske 2011.-2020., a koji će provoditi u partnerstvu s Osnovnom školom Sokolovac, Dječjim vrtićem „Vrapčić“ Drnje i Udrugom Roma “Korak po korak” Paš p paš Koprivničko-križevačke županije.

 

U sklopu su projekta planirane sljedeće aktivnosti: priprema i predstavljanje projekta javnosti, edukativni glazbeni spot,  radionice za korisnike: „Prometni bonton“, „Najkraći put nije i najsigurniji“, „Prekratko traje zeleno“, „Zebrasta priča“, „Tvoja me ruka vodi“, „Info točka“, „Parlaonica“, „Jako duga ulica“, vrednovanje projekta (evaluacija), predstavljanje rezultata projekta na završnoj tiskovnoj konferenciji i izvještavanje donatora.

Glavni je cilj projekta stjecanje znanja o pravilnom ponašanju direktnih korisnika prilikom korištenja obilježenih pješačkih prijelaza, podizanja svijesti javnosti o potrebi zaštite pješaka kod prelaska pješačkih prijelaza, zebri, povećanje prometne kulture kod pješaka. Specifični su ciljevi projekta senzibiliziranje javnosti o problemima stradavanja pješaka u prometu i podizanje razine sigurnosti za pješake u prometu u lokalnoj zajednici. Direktni su korisnici u projektu odrasle osobe s invaliditetom, učenici osnovnoškolskog uzrasta u dobi od 7 do 15 godina, djeca predškolskog uzrasta i pripadnici romske nacionalne manjine.

Nositelj je projekta Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice. Voditeljica je projekta Renata Glavica. Odobreni je iznos za provedbu projekta 100.000,00 kn. Nakon tiskovne konferencije nositelj i partneri potpisali su Sporazum o suradnji na provedbi projekta.

 

 

 

Priloženi dokumenti