prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dan otvorenih vrata Staroslavenskoga instituta

Povodom Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva, u petak 22. veljače 2019. godine Staroslavenski institut u Demetrovoj ulici 11 u Zagrebu, otvara svoja vrata svim učenicima, studentima i ostalim zainteresiranim posjetiteljima. Dan otvorenih vrata traje od 12 do 20 sati.

Uz vodstvo po palači Škrlec-Balbi posjetitelji će moći razgledati novija izdanja Staroslavenskoga instituta, glagoljske pretiske, knjižnično-dokumentacijske zbirke i glagoljski lapidarij te zaigrati igre s glagoljskim slovima.

Bit će to i prilika za upoznavanje s radom Znanstvenoga centra izvrsnosti za hrvatsko glagoljaštvo, poglavito s načinom kako se ondje digitalizira hrvatski crkvenoslavenski jezik. Moći će se poslušati i zanimljiva predavanja te pogledati izložba o liturgijskoj baštini Rimokatoličke Crkve na staroslavenskom jeziku i glagoljici koja je prošle godine postavljena u Rimu.

Ovom će prigodom biti predstavljena i mrežna stranica o Misalu kneza Novaka koji je prošle godine proslavio svoj 650. rođendan.

Više informacija potražite na mrežnim stranicama Staroslavenskoga institutaZnanstvenoga centra izvrsnosti za hrvatsko glagoljaštvo te na Facebook stranici.