prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dan otvorenih vrata Staroslavenskoga instituta

Staroslavenski institut – središnja hrvatska akademska ustanova za istraživanje glagoljaštva 22. veljače 2020. godine obilježava Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva otvarajući širom vrata svoje palače na Gornjem gradu u Demetrovoj 11.

Dan otvorenih vrata Staroslavenskoga instituta održat će se u petak 21. veljače 2020. od 13 do 19 sati.

Uz vodstvo po palači Škrlec-Balbi posjetitelji će moći razgledati novija izdanja, glagoljske pretiske, knjižnično-dokumentacijsku zbirku i glagoljski lapidarij te zaigrati igre s glagoljskim slovima. Također će se upoznati i s radom Znanstvenoga centra izvrsnosti za hrvatsko glagoljaštvo i s virtualnom izložbom o glasovitom Žgombićevu zborniku. Naši će znanstvenici s vama podijeliti zanimljivosti iz svojih istraživanja. Moći ćete poslušati prvi hrvatski književni jezik, hrvatski crkvenoslavenski, te u prigodnoj radionici iskusiti sudbinu naših vrijednih glagoljaša – pisati glagoljicom.

Organizatori se raduju vašem dolasku i zajedničkom druženju na mjestu gdje je svaki dan – Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva.

Program događanja možete pogledati na mrežnoj stranici Staroslavenskog instituta.