prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dani otvorenih vrata

U vremenu od 25. do 29. svibnja 2015. u varaždinskom Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar održani su dani otvorenih vrata. Dani su bili ispunjeni kreativnim radionicama, sportskim i kulturnim događanjima u kojima su se učenicima pridružili gosti. Vrata svih učionica bila su ukrašena plakatima koje su učenici izradili kako bi pokazali što su sve naučili i što rade u školi i van škole, a na panoima u holu bili su izloženi plakati o eTwinning projektima koji se provode ove školske godine.

U ponedjeljak, 25. svibnja Centar je ugostio 16-ak učenika trećih razreda VI. osnovne škole Varaždin koji su iskusili nešto drugačiji način rada od onog uobičajenog u njihovoj školi.U radionici “Plavo ljeto” vjeroučiteljice Ivane gosti i domaćini izradili su slike od vune. U radionici “Naš Varaždin” koju su vodile učiteljice Marina i Blaženka učenici su nakon gledanja promotivnog filma izrađivali plakate o Varaždinu, a od glinamola su oblikovali varaždinske klipiće. U radionici “Veseli leptiri” učiteljice Renate učenici su slikali laptire pomoću pjene za brijanje i boja za prste te osmislili priču o leptirima i igrali memori. U radionici cvijeća učiteljice Vesne izrađivali su cvjetove od papira, a dio radova ponijeli su u svoju školu.

U srijedu, 27. svibnja organiziran je integrirani dan na temu “Naša škola”, a domaćinima su se pridružili učenici Osnovne šole Stanka Vraza Ormož i učenici Medicinske škole Varaždin. Putem Skype-a učenici su se povezali s učenicima Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i učenicima Osnovne škole braće Radić Pakrac te igrali socijalizacijske igre. Kroz 13 radionica učenici su raznim tehnikama i sredstvima slikali i kreirali svoju školu i učenike, pjevali o školi i plesali na glazbenu podlogu s temom škole. Sve što je nastalo tijekom radionica učenici su pokazali na završnoj svečanosti u sportskoj dvorani Centra. Nakon završne svečanosti u holu Centra Zlata Medak, voditeljica programa za mlade Hrvatskog fotosaveza, otvorila je foto izložbu “Varaždin – portret grada camerom obscurom”. Na izložbi su izloženi radovi učenika Centra koji su nastali tijekom dvodnevne radionice “Camera obscura” Hrvatskog foto saveza.

U četvrtak, 28. svibnja nogometna ekipa Centra odigrala je prijateljsku nogometnu utakmicu s ekipom NK Sračinec. U ugodnoj i navijačkoj atmosferi domaćini su ipak izgubili sa 6 golova razlike.

Otvoreni dani završili su u petak, 29. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu gdje je održana priredba povodom Dana Centra. Uz prepuno gledalište učenici su izveli ukupno 18 točaka u kojima su se smijenjivali pjesma, ples, recitacije i improvizacije. Nakon priredbe uzvanici su mogli uživati u delicijama koje su za njih pripremili učenici srednje škole Centra koji se školuju za zanimanje pomoćni kuhar i slastičar.