prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Deseto državno natjecanje za srednjoškolce “Poslovni izazov”

Europska poslovna škola Zagreb i Udruga Poduzetni organiziraju deseto državno natjecanje “Poslovni izazov” s aktualnom temom “Što činimo za poboljšanje našeg zdravlja i okoliša?” Riječ je o višednevnom natjecanju u kojem učenici srednjih škola razvijaju i prezentiraju svoje poduzetničke ideje stvarajući nova rješenja i inovacije.

Deseto državno natjecanje pod nazivom „Poslovni izazov“ za učenike srednjih škola Republike Hrvatske organiziraju Europska poslovna škola Zagreb – EBUS iU druga Poduzetni, s ciljem osvještavanja značaja ranog odgoja i obrazovanja za poduzetništvo.

Natjecatelji stvaraju u timovima od najviše tri učenika uz asistiranje mentora/nastavnika te imaju slobodan pristup informacijama. Učenici za snimanje mogu koristiti mobitele, smartphone, iPad, tablet računala i sva ostala tehnološka pomagala kao i fotoaparate te sve vrste videokamera. (prilikom montiranja video materijala moraju pripaziti na monetizaciju i autorska prava kako im Youtube ne bi blokirao video, te se moraju koristiti samo dopuštenim materijalima iz kolekcije youtube-a, facebook-a i ostalih besplatnih izvora). Pošto ulazimo u eru digitalizacije i digitalnog marketinga poželjno je da svaki tim napravi profil na društvenim mrežama (facebook, instagram, tiktok, web…) te da kroz te platforme sakuplja kompetencije za svoje buduće poduzetne i poduzetničke pothvate.

Natjecanje na kojem je do sada sudjelovalo više od tisuću učenika, održava se desetu godinu za redom. Osim sponzorskih nagrada, najboljih 20 učenika osvojit će putovanje i sudjelovanje u finalu regionalnog natjecanja “Poslovni izazov Zapadnog Balkana” u organizaciji Junior Achievementa koje se ove godine održava u Sarajevu. Na regionalnom natjecanju sudjelovat će učenici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Više informacija o “Poslovnom izazovu” možete pronaći na mrežnim stranicama natjecanja.