prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Digitalni nastavni materijali – od portala škole.hr do Edutorija

S početkom nove školske godine, koja je sama po sebi uvijek puna novosti i iznenađenja, CARNET donosi značajan preokret i započinje s redizajnom portala škole.hr. Sa željom da svim našim čitateljima i korisnicima omogućimo kvalitetan i moderan vizualan dizajn stranice, preglednost, pristupačnost, učinkovitije pretraživanje i svakodnevno praćenje svih relevantnih tema i sadržaja vezanih uz suvremeno obrazovanje i obrazovanje općenito, prelazimo na Wordpress platformu.

 

Portal škole.hr pokrenut je 2007. godine s ciljem da, između ostaloga, nastavnicima omogući mjesto za objavu digitalnih nastavnih materijala koji se mogu koristiti u nastavi u osnovnim i srednjim školama. Do sada je na portalu objavljeno oko 1400 materijala čiji su autori hrvatski nastavnici.

Osluškujući potrebe naših korisnika, s obzirom na sve veći obujam digitalnih nastavnih materijala i posebnih zahtjeva za razmjenom, objavom i korištenjem istih, CARNET je izradio repozitorij Edutorij. Edutorij dostupan na adresi http://edutorij.e-skole.hr središnje je nacionalno mjesto za objavu i razmjenu digitalnih obrazovnih sadržaja i sveobuhvatno rješenje za objavu svih takvih materijala.

Iz tog razloga, za vrijeme redizajna portala škole.hr, nastavnici više neće biti u mogućnosti objavljivati digitalne nastavne materijale, već će svi autori materijala biti pozvani da svoje materijale objave u novom sustavu koji pruža mnogobrojne mogućnosti, dok će  na portalu škole.hr u rubrici Iz prakse moći objavljivati poveznice na svoje materijale u Edutoriju, uz opis primjene materijala u praksi.

U skladu s time, CARNET će sve postojeće objavljene digitalne nastavne materijale na portalu škole.hr prebaciti u Edutorij tijekom jeseni 2019. godine. Također, započevši od utorka, 1. listopada 2019. godine, na portalu škole.hr više neće biti moguće unositi nove digitalne nastavne materijale, već će to biti moguće samo na Edutoriju.

Portal škole.hr i dalje ostaje jedinstveni mrežni prostor na kojem nastavnici zaposleni u osnovnim i srednjim školama mogu razmjenjivati svoja znanja i iskustva te pronaći sve aktualne i relevantne informacije o hrvatskom školstvu, a uskoro će biti i obučen u novo ruho i obogaćen novim sadržajima.