prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dječja srca izmamila su osmijehe djedova i baka

Ovo nije prvi put, to je već tradicijski, što učenici Osnovne škole Prelog sučiteljicom Silvijom Kosec posjećuju štićenike Doma za starije osobe Mesmar.

Uvijek se vesele dječici, a pogotovo ovim najmlađim, prvašićima. Dan starijih osoba obilježava se diljem svijeta svake godine kako bi se istaknula važnost i doprinos starijih generacija u društvu. Ovaj posjet donosi veliku korist za učenike i štićenike doma te potiče međugeneracijsko povezivanje.

Posjet učenika 1. a razreda štićenicima doma za starije ima dubok utjecaj na njih, pomažući im razvijati razumijevanje i empatiju prema starijim osobama. Djeca imaju priliku razgovarati s osobama koje su prošle kroz mnoge životne događaje i stekle bogato iskustvo.

Učenici su pjesmom izmamili osmjeh na lica djedova i baka pjesmicama te unijeli radost i zabavu u Dom. Donijeli su i male čestitke koje su izradili s učiteljicom i predali štićenicima kao znak ljubaznosti. Po povratku u školu učenici su pričali i dijelili iskustva što su naučili tijekom posjeta starijim osobama.