prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dodijeljena nagrada “Dragutin Tadijanović”

U ponedjeljak 4. studenog 2019. godine u Slavonskom Brodu pjesniku Stanku Krnjiću uručena je Nagrada “Dragutin Tadijanović” koju dodjeljuje Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) za najbolju zbirku pjesama.

Svečana dodjela nagrade održana je u Spomen-domu Dragutina Tadijanovića u sklopu manifestacije Tadijine jeseni, a tom su prigodom dodijeljene i stipendije studenticama književnosti Betini Domazet iz Brodsko-posavske županije i Željki Došen iz Ličko-senjske županije.

Stanko Krnjić rodio se u Stolcu 5. travnja 1969., a živi i radi u Mlinima kraj Dubrovnika. Objavio je zbirke pjesama Korijeni (2001.), Zrak poprskan narančom (2012.), Kroničar svega (2016.), Mrvice za Lazara (2017.) i Sto i jedna mala pjesma (2019.), za koju je dobio i Akademijinu nagradu.

Dodjelom je ujedno obilježena 114. obljetnica rođenja istaknutog hrvatskog pjesnika, rođenog u Rastušju u općini Podcrkavlje (6 kilometara sjeverno od Slavonskog Broda).

Dragutin Tadijanović bio je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i jedan od donatora Zaklade HAZU. Nakon njegove smrti po njegovoj se želji od 2008. svake godine iz posebnog fonda dodjeljuje pjesnička nagrada te dvije stipendije najboljim studentima književnosti iz Brodsko-posavske i Ličko-senjske županije.