prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dodijeljene nagrade na 25. danima Josipa i Ivana Kozarca

Na 25. danima Josipa i Ivana Kozarca u petak su u Gradskoj vijećnici u Vinkovcima dodijeljene nagrade za 2019. godinu, a nagrada za životno djelo pripala je riječkoj učiteljici Ljubici Kolarić Dumić, autorici dvadesetak zbirki poezije, dječjih pjesama i pripovijedaka.

Nagradu za knjigu godine za književnost na književnoj manifestaciji koja se održava u Vinkovcima od 24. do 26. listopada 2019. godine, dobila je sveučilišna profesorica i književnica Jasna Horvat za roman “OSvojski”, dok je knjigom godine za znanost proglašena znanstvena studija “Oulipo i književnost ograničenja” autorice Ivane Buljubašić.

Povelje uspješnosti za znanost dobile su Dubravka Brezak Stamać za knjigu “O hrvatskom jeziku i prirodi u jeziku” te Vlasta Markasović za knjigu “Sonetist Antun Gustav Matoš”.

Povelje uspješnosti za književnost dobili su đakovački književnik Adam Rajzl za roman “Martin Tišljer” te Denis Ćosić za prvu objavljenu knjigu poezije “Neonski bog mržnje”.

U sklopu 25. dana Josipa i Ivana Kozarca u Gradskoj vijećnici u Vinkovcima predstavljena su i prva dva kola biblioteke “Hrvatski velikani”, odnosno prvih 20 knjiga biblioteke koja će obuhvatiti velikane hrvatske povijesti od hrvatskih kraljeva do suvremenih književnika i znanstvenika, a biblioteku je predstavila hrvatska akademkinja, sveučilišna profesorica te članica uredničkog vijeća Dubravka Oraić Tolić.

Književnu manifestaciju Dani Josipa i Ivana Kozarca utemeljili su Društvo hrvatskih književnika, Vukovarsko-srijemska županija, grad Vinkovci, Hrvatske šume i Slavonska naklada Privlačica, koja je i organizator manifestacije.