prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dodjela 14. Hrvatske književne nagrade za najbolju proznu knjigu djecu i mladež “Anto Gardaš”

Na dan 21. svibnja 2020.godine na rođendan istaknutog hrvatskog književnika za djecu i mladež Ante Gardaša, u Osijeku će se dodijeliti će nagrada a nabolju knjigu za djecu i mladež u 2019. godini. Nagrada nosi ime po književniku Gardašu.

Nagrada se dodjeljuje po 14. puta, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Osijek. Prosudbeno povjerenstvo za dodjelu nagrade čini troje istaknutih hrvatskih književnika za djecu i mladež.

Anto Gardaš (1938.-2004.) objavio je četrdesetak knjiga, uglavnom za mlađe čitatelje – romane, bajke, priče, pjesme i igrokaze te pet samostalnih zbirki haiku poezije. Bio je i predsjednik slavonsko-baranjsko-srijemskoga ogranka DHK. Poznata je njegova zbirka kratkih proza “Postelja gospođe Jelene”. Prevođen je na mnoge jezike i nagrađivan uglednim književnim nagradama.

Program započinje u knjižari Nova u četvrtak, 21. svibnja 2020 godine u 18.30 sati.