prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Događaj „Inspiriraj se!“ #BudiErasmusPlusGeneracija

Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) organizira događaj Inspiriraj se! #BudiErasmusPlusGeneracija tijekom kojeg će uspješni korisnici EU programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti svojim iskustvenim pričama upoznati buduće korisnike s mogućnostima koje ovi programi nude u području odgoja, obrazovanja, osposobljavanja i mladih. Na događaju će sudjelovati i predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Događaj počinje u petak, 15. studenoga 2019. godine, u 10 sati u Kongresnom centru FORUM Zagreb, Radnička cesta 50 (Centar Green Gold).

Iskusni korisnici svojim će pričama i praktičnim savjetima budućim korisnicima pokazati kako ideju pretvoriti u uspješan projekt te će im iz prve ruke prikazati svoja iskustva, rezultate i pozitivan utjecaj projekata na pojedince, njihove organizacije i širu društvenu zajednicu.

U dijelu Inspiracijski Café u opuštenoj atmosferi uspješni korisnici izložit će i prezentirati  opipljive rezultate svojih projekata. Zainteresirani će sudionici, primjerice, imati priliku testirati kako funkcionira 3D printer, isprobati edukativnu igru učenja povijesti i geografije na zabavan način te razmjenjivati iskustva o različitim zanimljivim temama.

U prilog daljnjem uzletu strukovnog obrazovanja ravnateljica AMPEU-a mr. sc. Antonija Gladović dodijelit će Erasmus+ povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te nagrade za projekte s najboljom primjenom ECVET-a, ključnog alata za priznavanje, prijenos i prikupljanje ishoda učenja stečenih u inozemstvu.

Događaj Inspiriraj se! idealna je prilika da se svi potencijalni korisnici osnaže i ohrabre na sudjelovanje u programima Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, za koje je u 2020. hrvatskim korisnicima osigurano oko 34 milijuna eura.

AMPEU je od 2014. godine putem programa Erasmus+ na području Republike Hrvatske financirala gotovo 4000 projekata vrijednih približno 150 milijuna eura, a u njima je sudjelovalo otprilike 70.000 građana. O interesu za program i iznimno uspješnom sudjelovanju naših korisnika u aktivnostima programa svjedoči i visoki postotak ugovorenih financijskih sredstava od 98,9 posto.

Na poveznici može se preuzeti Program događaja Inspiriraj se! #BudiErasmusPlusGenaracija

Više informacija o događaju i govornicima može se potražiti na mrežnim stranicama AMPEU: Ljudi i organizacije iza inspirativnih priča za buduće korisnike programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti.