prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Donacija knjiga Prve gimnazije za OŠ Novo Čiče

U mjestu Novo Čiče nedaleko od Velike Gorice ove školske godine otvorena je nova područna škola. Kako je mjesto Novo Čiče prilično daleko od najbliže knjižnice, a knjižnica u novoj školi je bila prazna, učenici su na taj način ostali uskraćeni pa im je bila potrebna svaka pomoć.

Mlada knjižničarka prof. Jelena Šaban s entuzijazmom je pokrenula crowdfunding kampanju kako bi potaknula ljude na pomoć da učenici dobiju ono zbog čega i dolaze u školsku knjižnicu, a to su  – knjige. U humanitarnu akciju prikupljanja knjiga već se po treći put uključila i Prva gimnazija na inicijativu prof. Antonije Sikavica Joler. S prikupljanjem lektirnih naslova za osnovnu školu započeli su početkom Mjeseca hrvatske knjige, koji  je trajao od 15. listopada do 15. studenoga 2015. godine pod motom „Upali lampicu i čitaj! (Ono si što čitaš.)“.

Osim lektira učenici su donirali slikovnice i dječje enciklopedije za one najmlađe, a prikupljene knjige ostale su iznimno sačuvane i tematski raznovrsne. U povodu Međunarodnoga dana darivanja knjiga (1. ožujka 2016. godine) pod geslom “Čitam, dam, sretan sam”! u školskoj knjižnici Prve gimnazije prikupljene knjige predane su knjižničarki OŠ Novo Čiče, uz prisutnost ravnateljice prof. Marušić Brezetić te organizatorica akcije prof. Petričec i prof. Sikavica Joler. Ovime je školski knjižni fond dopunjen s novih 125 knjiga, koliko su ih sakupili prvogimnazijalci uz donaciju prof. Sikavica Joler.

Ukupno je sudjelovalo 14 razreda, a najviše čestitki upućeno je najuspješnijemu razredu 1.D, koji je sakupio 15 knjiga (i tek za jednu knjigu pretekao drugoplasirani 1.A s 14 knjiga). Najzanimljivije je da ih je na vodeće mjesto dovela samo jedna učenica – Kristina Sekalec poklonivši svih 15 knjiga. Na trećemu je mjestu 3.B s 12 knjiga, koji uvijek marljivo sudjeluje u ovakvim knjižnim humanitarnim akcijama te su  – dok se nije pojavila ovogodišnja generacija prvaša – do sada uvijek bili vodeći u doniranju knjiga.

Knjige su donirali:

  • I. D – 15 knjiga
  • I. A – 14 knjiga
  • III. B – 12 knjiga
  • I. C – 10 knjiga
  • I. E, II. A, II. D, II. E i IV. D – 6 knjiga
  • I. B i III. C – 5 knjiga
  • II. C – 4 knjige
  • IV. E – 2 knjige
  • III. A – 1 knjiga

Ovom plemenitom donacijom učenika Prve gimnazije suradnja dviju škola ne prestaje jer su učenici Područne škole Novo Čiče obećali uzvratiti lektirama za učenike Prve gimnazije.