prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dron liga 2.0

Tehnička škola u Požegi i ove školske godine aktivno radi na osposobljavanju učenika u radu s dronovima.

Projekt na državnoj razini, pod nazivom „Dron liga 2.0“, nastao je kao nastavak projekta Hrvatskog interdisciplinarnog društva, a usmjeren je usvajanju naprednih STEM tehnologija od strane učenika srednjih škola u Republici Hrvatskoj kroz mentorirani i praktični rad s dronovima.

U projektu sudjeluje Udruga Virtualci – udruga za razvoj i promicanje kreativnog i digitalnog obrazovanja kao prijavitelj, i kao partneri 11 srednjih škola Republike Hrvatske te Udruga bespilotnih letjelica. Projekt se provodi kao kombinacija online sastanaka i kontaktnih susreta.

Škola je u ponedjeljak, 11. ožujka 2024. godine, bila je domaćin Edukacije upravljanja dronovima na županijskoj razini u okviru projekta Dron liga 2.0. Sudjelovalo je 29 učenika Tehničke škole, 10 učenika Gimnazije Požega i 2 učenika osnovne škole u okviru Udruge informatičara Požeško-slavonske županije.

Edukacija je obuhvaćala predavanje, vježbu s dronovima i online polaganje A1/A3 ispita. Predavači su bili gospodin Hano Uzeirbegović i Krešimir Čanić uz dva studenta volontera iz Udruge Virtualci, Zagreb. Tim Tehničke škole ima 15 članova, a voditelji su profesori Marina Mirković i Tomislav Živković.