prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

DRONATRON u Karlovcu

DRONATRON je natjecanje u upravljanju dronovima, a održano je od 11. do 14. rujna 2023. godine u prostoru Tehničke škole Karlovac.

U natjecanju su sudjelovali učenici iz Tehničke škole Karlovac, Obrtničke i tehničke škole Ogulin, Srednje škole Slunj te Tehničke škole Požega. Riječ je o školama partnerima na projektu „STRuKA i TI“ kojeg provodi Tehnička škola Karlovac. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ciljevi natjecanja su:

  • međusobna suradnja među učenicima sličnih strukovnih odjeljenja
  • poticanje na suradnički rad i rad u timu
  • jačanje kompetencija učenika
  • promocija vrijednosti i načela strukovnog obrazovanja
  • promocija i podizanje privlačnosti strukovnog obrazovanja prezentiranjem stručnih kompetencija te demonstracija vještina potrebnih za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.

Za svaku kategoriju prosudbeno povjerenstvo bilo je sastavljeno od po tri mentora iz škola sudionika natjecanja. Učenici Tehničke škole, Požega uspješno su se natjecali u tri kategorije:

  • Precizno slijetanje (učenici David Peula, Magdalena Kmetić, Leonardo Jurišić, Luka Jazvić) – tim je osvojio 2. mjesto
  • Snimanje fotografije (učenici Kruno Lokmer, Sara Sertić, Josip Katić, Antonio Matijević) – tim je osvojio 2. mjesto
  • Let s preprekama (učenici Karlo Makarević, Patrik Nenadović, Jakov Peica, Filip Mihaljević) – tim je osvojio 1. mjesto

Mentorica ekipi Tehničke škole je prof. Marina Mirković.

Natjecanje je svečano zatvorila dožupanica Karlovačke županije, gospođa Vesna Hajsan Dolinar, koja je ujedno uz ravnatelja Tehničke škole Karlovac, profesora Ivana Jankovića, dodijelila pehare i medalje najboljim  timovima. Sudionici su, zajedno s domaćinima i mentorima zadovoljno pozdravili završetak ovog natjecanja “milenijskom fotkom”, snimljenom dronom, uz želju za narednim, tradicionalnim natjecanjem iduće godine.

Učenici su u Karlovcu posjetili Nikola Tesla Experience centar, Aquatika – slatkovodni akvarij, Foginovo kupalište na rijeci Korani i Stari grad Dubovac. Uživali su u zelenom gradu na četiri rijeke, njegovim parkovima i perivojima.