prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Drugo izdanje Croatia International Choir Festivala u Zagrebu od 2. do 5. srpnja 2019.

Drugo izdanje Međunarodnog Festivala Zborova pod nazivom Croatia International Choir Festival  održat će se od 2. do 5. srpnja 2019. godine u Zagrebu na sudjelovanje, a na besplatne koncerte i seminare pozivaju se profesori glazbe, dirigenti i zainteresirani glazbenici. Na Festivalu će sudjelovati zborovi iz Zagreba, Rijeke, te iz Bosne i Hercegovine, SAD-a, Kanade i Australije.

Program festivala počinje dolaskom zborova u Zagreb u utorak, 2. srpnja 2019. godine. Već sljedeći dan u srijedu 3. srpnja, zborovi održavaju samostalne koncerte u  zagrebačkoj Bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici gdje će izvoditi svoj program.

U Bazilici Presvetog Srca Isusova održat će se koncert u 17 sati gdje će nastupiti; Boston City Singers i Choir Southland, a u 20 sati može se poslušati „Chorale“ from the BC Boys Choir, Vancouver Island Choir i muški vokalni ansambl „Iosephus.“

U četvrtak, 4. srpnja održat će se revijalni večernji koncert u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu s početkom u 20 sati.

Tijekom večeri izmjenjivat će se vrhunski ansambli iz cijelog svijeta koji s nestrpljenjem iščekuju nastupiti pred zagrebačkom publikom. Moći će se pogledati nastup dječaka iz zbora BoysVoice, Trisagion i MVA Iosephus također iz Hrvatske, VA Arabeske iz susjedne BiH, Boston City Singers iz Amerike, kao i tri zbora iz Kanade: A Cappella Plus, „Chorale“ from the BC Boys Choir, Vancouver Island Choir i Southland zbor iz Australije.

Važno je napomenuti kako je ulaz na sve koncert slobodan, dok je za Gala koncert u četvrtak, 4.srpnja potrebno zatražiti besplatne pozivnice koje se mogu dobiti na e-adresi info@mozartine.hr.

Istog tog dana u popodnevnim satima između 15 i 16 sati i 30 minuta na Muzičkoj akademiji održat će se i seminar za sudionike Festivala koji će voditi prof. Robert Homen na engleskom jeziku zbog mnogobrojnih stranih sudionika i pozivaju se svi zainteresirani voditelji ansambala, dirigenti, profesori glazbe da pošalju zahtjev za sudjelovanje na ovom iznimnom seminaru o vokalnoj tehnici, koji je za sve sudionike besplatan.

Za vrijeme svog boravka u Zagrebu sudionici Festivala će imati prilike upoznati grad i njegovu povijest i kulturu kroz organizirano razgledavanje.

Croatia International Choir Festival ove godine doživljava svoje drugo izdanje, a zamišljen je kao godišnje događanje koje će ugostiti zborove iz Europe i svijeta.