prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Državno natjecanje u sektoru PPV 2015.

Državno natjecanje u Obrazovnom sektoru Poljoprivreda, Prehrana, Veterina – PPV 2015. održano je 23. i 24. travnja 2015. u SŠ Braća Radić Kaštel Štafilić-Nehaj.

Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i SŠ Braća Radić Kaštel Štafilić-Nehaj organizatori su Državnog natjecanja učenika i učenica u Obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina u četiri natjecateljske discipline: Agro, Flora, Nutri-vita i Veterinarski tehničar.

Natjecanje učenika u znanju i vještinama održano je 23. i 24. travnja 2015. u SŠ Braća Radić Kaštel Štafilić Nehaj. Na samom natjecanju sudjelovali su najbolji učenici iz 28 škola iz 12 hrvatskih županija, tako da je škola ugostila oko 150 sudionika.

Trinaestu godinu za redom natjecali su se učenici poljoprivrednih zanimnja, dok je ovo bilo deseto, jubilarno natjecanje prehrambenih tehničara, tehničara nutricionista i veterinarskih  tehničara. Uz brojne pohvale za organizaciju ovog događanja, učenici SŠ Braća Radić Kaštel Štafilić-Nehaj postigli su zapažen uspjeh. Učenica Gloria Banić postala je državna prvakinja u disciplini Nutri-vita, dok su učenici Ivan Dropulić u disciplini Agro i Lina Božan u disciplini Veterinarski tehničar osvojili treća mjesta.

Osvajači prva tri mjesta po disciplinama su na poklon dobili  tablete koje su osigurali sponzori natjecanja. Valja napomenuti da su ove godine, po prvi put sva natjecanja iz ovog obrazovnog sektora održana u jednoj školi. Uspješna organizacija i provedba ovako zahtjevnog Državnog natjecanja priznanje je i najbolja prezentacija škole domaćin, grada Kaštela i Splitsko-dalmatinske županije.


 

 

 

 

Najbolji učenici po disciplinama:

Disciplina Agro:

 1. Krunoslav Mavračić – Poljoprivredna škola Zagreb
 2. Stjepan Kožul – Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci
 3. Ivan Dropulić – Srednja škola Braća Radić Kaštel Štafilic-Nehaj

Disciplina Flora:

 1. Nikolina Ðuranec – Gospodarska škola
 2. Vanesa Tomiša – Srednja škola “Arboretum Opeka”
 3. Edita Perić – Poljoprivredna škola Zagreb

Disciplina Nutri-vita

 1. Gloria Banić – Srednja škola Braca Radić Kaštel Štafilic-Nehaj
 2. Silvia Marković- Medicinska škola u Rijeci
 3. Anja Žderić – Srednja škola Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod

Disciplina Veterinarski tehničar

 1. Željka Bregović- Srednja škola “Arboretum Opeka”
 2. Marija Labaš – Veterinarska škola Zagreb
 3. Lina Božan – Srednja škola Braća Radić Kaštel Štafilić-Nehaj