prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dva nova poziva za prijavu Erasmus+ projekata KA2

Kao odgovor na posljedice pandemije koronavirusa, Europska komisija uskoro objavljuje dva nova poziva za prijavu projekata u 2020. godini, na temu Partnerships for Digital Education Readiness te Partnerships for Creativity. Riječ je o pozivima za KA2 Strateška partnerstva, a najavljeni je datum roka za prijavu 29. listopada 2020. do 12 sati.

Poziv na temu digitalizacije bit će otvoren za područje općeg, strukovnog i visokog obrazovanja, a poziv na temu kreativnosti bit će otvoren za područje mladih, općeg obrazovanja i obrazovanja odraslih. Očekuje se da će maksimalni iznos financiranja projekata biti 300 000 eura, a njihovo trajanje maksimalno 24 mjeseca.

Poziv na temu digitalizacije usmjeren je na osnaživanje sustava obrazovanja i osposobljavanja u pripremi i provođenju online učenja i učenja na daljinu, a poziv uključuje i podršku nastavnom osoblju u razvoju digitalnih kompetencija. Posebna će pozornost biti usmjerena na inkluzivnu prirodu obrazovanja. Poziv na temu kreativnosti podupire međusektorske projekte usmjerene na kreativnost, europsko građanstvo te kulturalnu osviještenost općenito. Jedan je od ciljeva poziva osnaživanje građana potrebnim alatima i kompetencijama za inovativno i kreativno rješavanje nepredvidivih izazova.

Detaljne informacije uslijedit će nakon službene objave poziva.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za mobilnost i programe EU.