prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dva zlata i bronca za izvrsne mlade hrvatske informatičare

Svečanim zatvaranjem s dodjelom medalja završila je 34. međunarodna informatička olimpijada koja se od 7. do 15. kolovoza hibridno održala u mjestu Yogyakarta, Indonezija.

Na ovom najznačajnijem međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju nastupilo je 349 natjecatelja iz 88 zemalja, a mladi hrvatski informatičari postigli su izniman uspjeh i osvojili dvije zlatne i jednu brončanu medalju.

Zlatnu medalju osvojili su Dorijan Lendvaj i Patrik Pavić iz XV. gimnazije iz Zagreba, a brončanu medalju Matej Vojvodić, Gimnazija Lucijana Vranjanina iz Zagreba. Dodatno, Ivan Janjić iz XV. gimnazije iz Zagreba zaslužio je pohvalu.

Stručni voditelj reprezentacije bio je Ivan Paljak, a u organizaciji su još sudjelovali Paula Vidas, Matej Ferenčević, Fran Babić i Nikola Dmitrović. Odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa bio je Krešimir Malnar.