prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dvanaesto pobiranje hrvatske nacionalne internetske domene

Kako bi se upotpunio opseg arhiviranih mrežnih publikacija, Knjižnica će po dvanaesti put pobirati (harvestirati) sadržaje objavljene na hrvatskoj nacionalnoj internetskoj domeni sukladno Pravilniku o obveznom primjerku (NN 66/2020).

Podsjetimo, Nacionalna i sveučilišna knjižnica Zagrebu u sklopu zbirke Hrvatski arhiv weba od 2004. selektivno prikuplja obvezni primjerak online publikacija (Zakon o knjižnicama i knjižničnoj djelatnosti čl. 37-41).

Pobiranje cijele domene podrazumijeva prikupljanje svih javno dostupnih sadržaja u zadanom vremenu na aktivnim domenama hr, com.hr i iz.hr.

Svi prikupljeni sadržaji bit će javno dostupni u sklopu zbirke Hrvatskoga arhiva weba.

Pobiranje će za Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu obavljati Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce).

Robot-pobirač dolazi s IP adrese 61.53.3.11 i predstavlja se kao Mozilla/5.0 (compatible; heritrix/3.4.x; + https://haw.nsk.hr/cesta-pitanja/), a pobirat će i mrežna sjedišta koja imaju selektivno restriktivne postavke.

Ako pobiranje utječe na Vaše internetske stranice, molimo Vas da se javite na e-adrese haw@nsk i damp@srce.hr.

Više o Hrvatskome arhivu weba.