prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dvjestotinjak sudionika inspiriralo se za sudjelovanje u programima Erasmus+ i Europske snage solidarnosti

Inspirativne priče i projekti iskusnih korisnika programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti predstavljeni su u petak 15. studenog 2019. godine pred gotovo 200 zainteresiranih na događanju „Inspiriraj se!“ u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU u Zagrebu.

Uspješni korisnici programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti svojim su nadahnjujućim pričama informirali potencijalne korisnike o mogućnostima koje ovi programi nude u području odgoja, obrazovanja, osposobljavanja i mladih.

Na Inspiracijskom Caféu iskusni korisnici izložili su opipljive rezultate svojih uspješnih projekata i zainteresiranima demonstrirali kako funkcioniraju, primjerice stroj za virtualno zavarivanje, 3D printer, ili edukativna igra učenja povijesti i geografije koju su osmislili učenici I. osnovne škole Varaždin.

Uspješnim Erasmus+ strukovnim školama su podijeljene Erasmus+ povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te nagrade za projekte s najboljom primjenom ECVET-a, ključnog alata za priznavanje, prijenos i prikupljanje ishoda učenja stečenih u inozemstvu.

Industrijsko-obrtnička škola Šibenik osvojila je prvo mjesto i laptop kao najuspješnija u primjeni ECVET sustava. Drugoplasirana Škola za medicinske sestre Vrapče osvojila je fotoaparat, a za treće mjesto Strukovna škola Đurđevac osvojila je AMPEU promotivni paket.

Erasmus + povelje za mobilnost u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju dobile su četiri škole:

  • Škola za medicinske sestre Mlinarska (Zagreb)
  • Srednja škola Čakovec
  • Srednja škola „Arboretum Opeka“ (Vinica, kraj Varaždina)
  • Industrijsko-obrtnička škola Šibenik