prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dvojezičnost u okruženju za učenje – webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će tijekom sljedećih mjeseci najuspješniji odgojno-obrazovni radnici nagrađeni 2019. godine predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Predstavit ću iskustva na području odgojno-obrazovne integracije djece Roma s naglaskom na razvoj pozitivnog identiteta učenika Roma.

Dat ću primjere iz prakse koji odgovaraju na sljedeća pitanja: Zašto učenikov prvi jezik u školskom okruženju? Koje su zablude o učenju jezika?

Predstavit ću aktivnosti koje možemo raditi s učenicima koji kod kuće ne govore hrvatski jezik, te kako koristiti dvojezične materijale u razrednoj nastavi za djecu kojima je bajaški jezik materinski jezik. Dat ću primjere kako uvesti dvojezičnost u razredno okruženje te ukazati na važnost toga.

Predavačica je Bernarda Novak, Osnovna škola doktora Ivana Novaka Macinec.

Webinar će se održati u ponedjeljak, 10. veljače 2020. godine, u 15 sati. Predviđeno je vrijeme trajanja webinara jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje se mogu pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/9859.

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.