prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

E-učenje u obrazovanju i poslovanju – novi poslijediplomski specijalistički studij koji provode FOI, FFZG i CARNET

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu (FOI) objavio je natječaj za upis studenata na poslijediplomski specijalistički studij E-učenje u obrazovanju i poslovanju. Ovaj inovativni studij FOI provodi u suradnji s Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET.

Pokretanje ovog studija ostvarenje je dugogodišnjih nastojanja da se obrazovanje o e-učenju, koje je CARNET provodio od 2004. do 2013. godine kroz E-learning akademiju, podigne na sveučilišnu razinu.

Studij E-učenje u obrazovanju i poslovanju pruža cjelovitu specijalističku edukaciju iz područja e-učenja. Nastavni program obuhvaća devet obaveznih i tri izborna predmeta u tri semestra, a prilagođen je potrebama praćenja aktualnog razvoja u području e-učenja, njegovog planiranja, uvođenja te primjene u obrazovnim institucijama i drugim sektorima.

Ugledni hrvatski profesori i praktičari u području e-učenja oblikovali su sadržaj svakoga predmeta tako da obuhvaća najvažnije teme i postignuća u određenom području. Obavezni predmeti koncipirani su u skladu s najnovijim istraživanjima iz područja e-učenja te uključuju Elektronička obrazovna okruženja, Pedagogiju u e-učenju, Multimediju u e-učenju, Strategiju i upravljanje e-učenjem i slično.

Kroz izborne predmete polaznici mogu birati teme vezane uz poslovne potrebe svojih organizacija i osobne interese. Neki od ponuđenih izbornih predmeta su: E-učenje i korporacijski trening, Upravljanje projektima u e-učenju, Tehnologije za razvoj, prepoznavanje i akreditaciju kompetencija te Digitalni repozitoriji.

Studij je namijenjen nastavnicima na fakultetima, srednjim i osnovnim školama; voditeljima, administratorima i koordinatorima školskih / fakultetskih sustava (centara) za podršku e-učenju; profesionalcima koji se bave cjeloživotnim obrazovanjem, korporativnim treningom uz pomoć IT-a ili drugim oblicima obrazovanja i usavršavanja; zaposlenicima državne i lokalne uprave koji se bave upravljanjem obrazovanjem, razvojem kadrova i internom edukacijom; voditeljima i edukatorima u internoj i eksternoj edukaciji u poslovnim organizacijama te ostalim stručnim osobama koje se žele baviti e-učenjem.

Prijave za studij primaju se do 31. listopada 2021. godine.

Više informacija pronađite na mrežnim stranicama Fakulteta organizacije i informatike te u letku o poslijediplomskom specijalističkom studiju E-učenje u obrazovanju i poslovanju.