prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

EPAS program

Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar je nakon provedene evaluacije za školsku godinu 2022./2023. zadržala titulu status Škola ambasador Europskog parlamenta.

Škola se plasirala na 1. mjesto među 53 škole sudionice EPAS programa u Republici Hrvatskoj. Cilj programa jest podići razinu informiranosti mladih o Europskoj uniji, kao i svijesti o zajedničkim europskim vrijednostima te o pravima koja imaju kao europski građani. Za potrebe programa “Škola ambasador Europskog parlamenta” u Hrvatskoj evaluaciju je proveo neovisni vanjski partner specijaliziran za obrazovanje (Forum za slobodu odgoja), a prema formalnim kriterijima koja je definirao Europski parlament.

Ove je godine u programu sudjelovalo 1205 učenica i učenika te 77 ambasadorica i ambasadora seniora, a provedeno je 1390 aktivnosti – što je impresivna brojka. Provedene aktivnosti bile su usko povezane s temom programa, njihova kvaliteta i inovativnost bila je iznimna, a mlađi ambasadori/ce pokazali su natprosječno zadovoljstvo sudjelovanjem. Čestitke  EPAS timu koji je uspio u ovom zahtjevnom zadatku u još jednoj organizacijski itekako izazovnoj školskoj godini.

Vesele se novim zajedničkim uspjesima u školskoj godini 2023./2024.