prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus+ dani i eTwinning tjedan u I. osnovnoj školi Čakovec

U I. osnovnoj školi Čakovec, druge godine za redom, proslavljeni su i obilježeni Erasmus+ dani i eTwinning tjedan. Tom prigodom organizirano je niz aktivnosti na razini pojedinačnih projekata, razini škole i nacionalnoj razini.

 

Po prvi puta I. osnovna škola Čakovec organizirala je virtualnu konferenciju nacionalne razine pod nazivom “Erasmus+ mogućnosti i izazovi” na kojoj su predstavnici 15 škola širom Hrvatske, od Slavonije preko središnje Hrvatske do imotske krajine i Dubrovnika, predstavili svoja iskustva, primjere dobre prakse, aktivnosti i rezultate sudjelovanja u Erasmus+ projektima.

Na razini Škole, organizirana je zajednička proslava Erasmus+ dana na školskom dvorištu. Tom je prilikom pripremljena prigodna izložba likovnih radova, predstavljene su tradicionalne i suvremene igre, učenici su širili duh prijateljstva, radosti i zajedništva pjesmom i plesom. Na razini pojedinačnih projekata održano je niz virtualnih sastanaka za učenike iz partnerskih škola na kojima su sudjelovali učenici 8. c i 7. a razreda i na taj način bolje upoznali obrazovne sustave drugih zemalja, svakodnevni život tinjedžera u Europi. Učenici 4. c i 3. d razreda likovnim su radovima predstavili prijateljstvo, zajedništvo, slobodu i mir.

eTwinning tjedan, obilježen je pokretanjem novog projekta pod nazivom “SMARTIES”. “SMARTIES” je međunarodno školsko partnerstvo s ciljem razvoja digitalnih vještina učitelja i učenika, razvoja medijske pismenosti, obrazovanja iz područja primjene pametnih tehnologija (pametna kuća, pametna škola, pametni grad) i popularizacije STEAM područja. Primarni ciljevi projekta: razvoj sigurnog online okružja za učenje i podučavanje, podrška učenicima i učiteljima pri učenju i podučavanju na daljinu.

Proslavu Erasmus+ dana u I. osnovnoj školi Čakovec uveličoa je još jedan događaj na kojem je učenik Ivan Koštarić na trubi odsvirao “Odu radosti”. Učenici su sudjelovali u starim sportskim igrama kao što su čigoš, hodanje na štulama, skakanje u vreći, hodanje zavezanih nogu. Učenice 7. razreda, Koranu Drakulić, Gitu Nikolić, Kaju Baksa i Nelu Levačić je intervjuirala učiteljica iz Turske i s njom su podijelili svoja dosadašnja iskustva, ali i želje o Erasmus+ projektima. Učenici 2. a, 3. a, 3. b, 3. c i 4. razreda Područne škole Novo Selo Rok su još izrađivali voćnu salatu, učili riječi na stranim jezicima, izrađivali i predstavljali slogane o Erasmus projektu i Korona virusu, pjevali pjesme i izrađivali zastavice s obilježjima europskih zemalja.