prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus dani

Dani Erasmusa, prigodno godišnje obilježavanje programa Erasmus+, najvećeg europskog programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu, po prvu su godinu obilježeni u Osnovnoj školi Trnjanska.

Cilj je približiti mogućnosti, primjere dobre prakse i uspješne priče najvećeg programa Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta.

Kako je u školi upravo završen prvi Erasmus projekt odlučili su se prijaviti za obilježavanje Dana Erasmusa. Hodnik škole uredili su prigodno i pokazali učenicima i roditeljima ciljeve projekta i rezultate rada. Učenici 4. a razreda pripremili su prezentaciju projekta “Ecological literacy for a sustainable future” na kojem su radili protekle godine.

Posjetili su i učenike 5. razreda i njihovu profesoricu biologije te predstavili što je rađeno na projektu. Pridružili su im se i učenici trećih razreda koji su izradili slikovnicu Bibi i Bo u posjetu planeti Zemlji, gdje su kroz avanture glavnih likova pokazali kako uzgoj raznih namirnica utječe na klimatske promjene. Taj dan pridružili su im se i učenici 1. razreda koji su s učiteljicom oslikavali zastave država članica Europske unije. Učenici 6. razreda pod vodstvom profesorice biologije snimili su video s pozdravima na svim jezicima svijeta. Razvijanjem svijesti o važnosti ekologije, s naglaskom na svijest o klimatskim promjenama, osposobit će učenike
za donošenje odluka o razvoju društva u budućnosti i učiniti ih osjetljivima na pitanje važnosti očuvanja okoliša.

U Erasmus projektim jačaju se kompetencije koje će doprinijeti unapređenju odgojno-obrazovnog rada u školi. Mrežnu stranicu projekta možete pogledati na poveznici.