prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Erasmus mobilnost u Švedskoj

U sklopu Erasmus akreditacije u području odgoja i općeg obrazovanja dvije su nastavnice Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića provele pet dana u Švedskoj.

Nastavnica engleskoga jezika Ankica Šarić te nastavnica hrvatskoga jezika Zdravka Kramarić pratile su nastavu u švedskom gradu Göteborgu od 19. do 22. veljače 2024. Posjetile su Klara Teoretiska Gymnasium Vallgatan (opću privatnu gimnaziju) u kojoj ime je predstavljen švedski obrazovni sustav, a pratile su nastavu nekoliko predmeta u samoj školi, ali i na izvanučioničkoj nastavi.

Ova aktivnost uključivala je promatranje nastavne dinamike u učionici i strategiju upravljanja školom, interakciju i uvid u angažman učenika, način ocjenjivanja i povratnih informacija, kritičku analizu inovativnih metodologija koje se primjenjuju u školi, kao i integraciju IT-a i umjetne inteligencije u nastavu.

Strukturirano su učile i na otvorenom – posjetile su Varberg, povijesni gradić pod zaštitom UNESCO-a (utvrda, Hallandski muzej kulturne povijesti – čovjek iz Bockstena iz 14. stoljeća), Muzej umjetnosti u Göteborgu, Muzej Röhsska kao i mnoge znamenitosti grada Göteborga na otvorenom. 

Na ovaj način nastavnice su itekako promišljale o vlastitome iskustvu učenja uspoređujući nastavne prakse u Hrvatskoj i Švedskoj te upoznale mnoge kolege iz različitih predmeta, ali i izmijenile dobra iskustva i dogovorile nove projekte.