prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Etnografski muzej opet otvorio vrata

Zagrebački Etnografski muzej proteklih je mjesec dana bio zatvoren za posjetitelje, uređivali su se i konzervirali izlošci, a dio građe premješten je u čuvaonice. Uz otvorenje muzeja predstavljena je gostujuća izložba “Sport kao igra”.

Sportski rekviziti Hrvatskog športskog muzeja, teško oštećenog u zagrebačkom potresu, u Etnografskom su se sjajno nadopunili s igračkama, odnosno projektom “Igračke – djetinjstvo zauvijek”.

Lopta je oduvijek okrugla, klizaljke… drukčije, namjena ista, no teniski reket uistinu se promijenio. Od okruglog sa žicama od životinjskih crijeva, do ovalnih od suvremenih materijala. Najstariji je izložak bicikl s kraja 19. stoljeća koji bi malo tko danas znao voziti.

Etnografski muzej proteklih je mjesec dana bio zatvoren zbog fumigacije i dezinsekcije, dio je to konzervatorskih postupaka financiranih iz potpora europskog Fonda solidarnosti kako bi se zaštitila muzejska građa.

Muzejska je građa sigurna, u tijeku je i obnova čuvaonice, a uz stalni postav i gostujuće izložbe, na put u Južnu Ameriku kreće velika izložba o braći Seljan. Premijera je početkom travnja u Paragvaju.