prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt “Let me be that I am and seek not to alter me”

Tehnička škola Karlovac i Srednja škola Isidora Kršnjavoga udružile su se na eTwinning projektu “Let me be that I am and seek not to alter me”, kojim će se učenici nizom različitih aktivnosti od studenog do travnja upoznati, povezati i međusobno surađivati s krajnjim ciljem obilježavanja Dana engleskog jezika, koji se svake godine obilježava 23. travnja.

Učenici tijekom procesa razvijaju i unaprjeđuju svoje jezične vještine, ali i znanje o engleskom jeziku te životu i djelu Williama Shakespearea, kao i svoje informatičke vještine i vrijedne ljudske osobine tolerancije, suradnje i odgovornosti, te stječu osjećaj da u ova vremena ograničene mobilnosti mogu proširiti svoj krug poznanika i doživjeti ljepote drugih krajeva. Učenici će različitim aktivnosti na engleskom jeziku unaprjeđivati i razvijati sve četiri jezične vještine. Time će steći nova znanja o engleskom jeziku te životu i djelu Williama Shakespearea koja će im približiti drugu kulturu i važan dio njezine književnosti. Razvijat će i svoje informatičke vještine koristeći različite načine komunikacije (s naglaskom na Twinspace), prikupljanja i obrade podataka te izrade vlastitih materijala, ali i svoje komunikacijske vještine, poput razmjenjivanja mišljenja i uvažavanja tuđih različitosti.

Svaku školu u projektu predstavljaju šestorica učenika prvog razreda tehničkog usmjerenja, a podršku im pružaju nastavnice engleskog jezika, Marija Božičanin i Helena Jajčević. Do sada su pravovremeno ostvarene sve planirane aktivnosti, a u tijeku je realizacija aktivnosti planirane za veljaču, kojom će učenici na Twinspaceu predstaviti mjesto u kojem žive kroz nekoliko fotografija i njihov opis. U travnju će učenici za Dan engleskog jezika pripremiti kvizove znanja, jedni o engleskom jeziku, drugi o Williamu Shakespeareu, te ih razmijeniti.
Jednako vrijednim smatraju krajnje rezultate projekta i u materijalnom i nematerijalnom smislu. Rezultat će biti javni Twinspace, ali i dva Kahoot kviza koji će biti dostupni svima za učenje, provjeravanje znanja i promociju Dana engleskog jezika. Kvizovi će odmah nakon održavanja u razredu biti ponuđeni ostalim kolegama i razrednicima za njihove razredne odjele. Rezultat projekta za svakog od učenika bit će unaprjeđivanje njihovih jezičnih vještina, znanja o engleskom jeziku i Williamu Shakespeareu, njihovih informatičkih vještina i onih ljudskih, primjerice odgovornosti, spremnosti na suradnju i uvažavanja tuđeg mišljenja i različitosti. U vrijeme kada ne putuju puno, upoznat će ljude iz drugog kraja svoje zemlje s kojima mogu nastaviti i produbiti kontakt ili surađivati u budućnosti.