prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eTwinning projekt “Talkative things”

Drugi po redu eTwinning projekt u sklopu Erasmus+ projekta “TITLE” odrađen je tijekom siječnja i veljače 2023. godine. Sam naziv krije zanimljive aktivnosti koje su provodili učenici sudionici “TITLE” projekta iz Osnovne škole Fran Koncelak Drnje, kao i partnerskih škola iz Estonije, Portugala i Italije.

Projekt je vezan uz štivo Talijanskog autora Maria Lodija pod imenom „Storie di Sassi“ – Priča jednog kamena. Zadatak učenika je bio pročitati priču koja je prevedena s talijanskog na engleski jezik. Nakon toga trebali su izraditi križaljku u digitalnom online alatu postavljajući pitanja iz same priče te podijeliti svoje križaljke. Na sljedećim poveznicama ih možete vidjeti: Hrvatska, Estonija, Portugal, Italija.

Sljedeća aktivnost je bila izrada ilustriranih karata u nekom digitalnom alatu ili uz pomoć neke likovne tehnike na papiru. Radovi su izuzetno kreativni te je zanimljivo vidjeti kako su učenici istaknuli pojedine dijelove priče koji su ih se posebno dojmili. Kreativne radove možete vidjeti ovdje. Ilustrirane karte

Nakon kreativne likovne aktivnosti na red je došla i aktivnost u kreativnom pisanju. Naime, učenici su morali osmisliti i napisati intervju s jednom neživom stvari. Tako je u intervjuima bilo klaustrofobičnih naočala, zaljubljene vilice, kutije bombonijere, iscrpljenog lista papira, spreja za nos koji je glavna faca tijekom zime, bicikla koji s drugim stvarima razgovara najčešće o vremenu te nekoliko zanimljivih kamena iz Italije. Vrijedi odvojiti vremena te pročitati intervjue iz Hrvatske, Estonije, Portugala i Italije.

Na kraju ovog kratkog projekta provela se i anketa među učenicima i učiteljima sudionicima. Od ukupnog broja ispitanika, u ulozi učitelja/mentora našlo se osam učitelja, a ostalih 27 su učenici. Svi su se izjasnili da im se projekt svidio, kao i priča o kamenu koju su pročitali. Najbolju ocjenu od spomenutih aktivnosti dobila je izrada digitalne online križaljke. Svi sudionici su se izjasnili da su upute o aktivnostima bile jasne. Projekt je dobio odličnu sveukupnu ocjenu.