prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Europeana

Europeana je digitalna knjižnica s 14 milijuna jedinica građe iz europskih knjižnica, umjetničkih galerija i drugih ustanova. Sadrži knjige, karte, slike, časopise, fotografije, ulomke filmova i glazbene isječke.

Europeana omogućava pretraživanje digitalnih resursa te promiče umrežavanje u multijezičnom prostoru u kojem su korisnici inspirirani bogatom raznolikošću europske kulturne i znanstvene baštine.

Neki su resursi svjetski poznati, kao što je Newtonova knjiga Zakoni gibanja, crteži Leonarda da Vincija, slika Johannesa Vermeera Djevojka s bisernom naušnicom ili resursi vezani uz Berlinski zid.
Oko 1500 ustanova dale su doprinos Europeani, a neke od njih su British Library iz Londona, Rijksmuseum iz Amsterdama i pariški Louvre.

Bilo da je riječ o poznatom djelu ili onome manje znanom, Europeana nudi originalni izvor s osiguranom autentičnošću.

Ona je izvrstan alat za učeničko istraživanje, a nastavnici ju mogu koristiti kako bi prikupili dodatne materijale i linkove i na taj način obogatili nastavni proces.