prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Festival stripa za djecu i mlade “Jedan, dva… STRIP!”

Prvo izdanje festivala stripa za djecu i mlade “Jedan, dva… STRIP!” održava se od 10. do 15. lipnja u Zagrebu. Festival je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola.

Predavanja i radionice održavat će se u gradskim knjižnicama i srednjim školama, a završno događanje je u subotu 15. lipnja u Centru za Kulturu Trešnjevka.

Festival je osnovan s ciljem približavanja stripa najmlađima, kao i poticanja čitanja od najranije dobi. Strip je idealno štivo, kako za rane čitatelje koji tek trebaju steći naviku čitanja, tako i za one starije, kojima može pružiti sve od razbibrige do edukativnog materijala. Festivalom želimo skrenuti pažnju na dječji strip, kao idealno prvo štivo, malo starijima kao zanimljiv i vrlo raznolik medij, a za sve one koji žele pokušati nacrtati strip, organiziran je i nagradni natječaj.

Od ponedjeljka 10. do petka 14. svibnja osnovnoškolci i srednjoškolci imat će priliku sudjelovati na radionicama
NACRTAJ STRIP Branke Hollingsworth
PIŠEM I RIŠEM Frane Petruše
KADAR PO KADAR… STRIP! Darka Macana
IZGLED KARAKTERA Dalibora Talajića
OD IDEJE DO STRIPA Korine Hunjak
Radionice će se održati u knjižnici Tina Ujevića, knjižnici Voltino, Školi primijenjene umjetnosti i dizajna te Školi za modu i dizajn u Zagrebu.

U subotu 15. lipnja u Centru za kulturu Trešnjevka zainteresirane očekuje glavna svečanost dodjele nagrada natječaja, kao i druga događanja poput crtačkog dvoboja, čitanja stripova za najmlađe, druženje s autorima i stripovi na kazališnim daskama.