prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Filmskoobrazovni program “Filmska naSTAVa” namijenjen srednjoškolcima slavi 10. rođendan

Proslava 10. rođendana ovoga jedinstvenog filmskoobrazovnog programa počinje otvaranjem prijava za novi ciklus “Filmske naSTAVe” koji će se odvijati uživo u kinu Tuškanac od 20. do 24. veljače 2023. te online 22. i 23. veljače 2023. godine.

Unutar pet nastavnih dana, učenici će imati priliku na kinoplatnu pogledati pet raznovrsnih, umjetnički relevantnih, a mlađim generacijama uglavnom nepoznatih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima te koja su odabrana uzevši u obzir njihovu estetsku vrijednost, ali i zrelost srednjoškolskih učenika.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane učenike srednjih škola da se prijave putem online prijavnice.

Za sve dodatne informacije i upite, obratite se putem e-adrese: obrazovni@hfs.hr

Program su preporučili Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Katedra za filmologiju Odsjeka za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski filmski arhiv (Hrvatska kinoteka pri Hrvatskom državnom arhivu), portal Medijska pismenost, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Odsjek za kroatistiku FIlozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Program se održava uz financijsku potporu Hrvatskoga audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zaklade Kultura nova i Grada Zagreba te uz pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.