prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Fotografski natječaj za djecu i mlade

Dječja knjižnica M2 – Knjižnice grada Zagreba organizira IV. Foto natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, a prijave za sudjelovanje su otvorene od 15. ožujka do 15. svibnja 2024. Tema IV. foto natječaja je Omiljena knjižnica.

Dječja knjižnica M2 u Zagrebu foto natječajem želi potaknuti djecu i mlade na čitanje i pozitivan odnos prema knjizi na njima blizak i neposredan način.

Cilj natječaja je bio potaknuti djecu od predškolske do srednjoškolske dobi na dodir s knjigom u bilo kojem smislu, od posudbe do čitanja, odlaska u knjižnicu ili istraživanja sadržaja vlastite kućne biblioteke.

Glavni cilj projekta je poticanje čitanja kod djece i mladih putem njima bliske i lako dostupne tehnologije (mobitel, fotoaparat, tablet). Uporabom takve tehnologije lako će izraziti svoju kreativnu zamisao i uobličiti je u fotografiju.

Ovakav projekt svojim aktivnostima doprinosi socijalnom, intelektualnom i emocionalnom razvoju djece i mladih. Razvija kritičko mišljenje, kreativnost, informatičku i čitateljsku pismenost te potiče na međugeneracijsko učenje i razmjenu iskustva.

Važno je istaknuti kako će projekt motivirati djecu i mlade da vlastito slobodno vrijeme posvete knjizi, čitanju i promišljanju o važnosti čitanja.

Informacije o sudjelovanju i prijavi možete pronaći ovdje.