prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

“Get On Your Bikes, Europe`s Back In Business” u Rumunjskoj

Nakon sedam dana provedenih u druženju s vršnjacima iz 8 europskih zemalja, tijekom transnacionalne aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljvanja, učenici  Lucija Benko, Karlo Bosec, Karlo Pavetić i Nikola Novosel iz Srednje škole Bedekovčina zajedno s profesorima Ivanom Pogačićem, Danielom Gavranom te koordinatoricom projekta „Get On Your Bikes, Europe`s Back In Business“ Danielom Usmiani, vratili su se puni utisaka.

Trogodišnji Erasmus+ projekt između 8 zemalja (Češke, Italije, Latvije, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Slovenije i Hrvatske) ima kao cilj promovirati biciklizam kao sport među mladima, ukazati na dobrobiti  bavljenja istim te i u svojoj lokalnoj zajednici doprinjeti popularizaciji biciklizma nizom aktivnosti, izraditi niz prigodnih materijala za pomoć biciklistima te turistički promovirati svoj kraj i zemlju kroz mrežnu stranicu na 9 europskih jezika.

Osim niza promotivnih aktivnosti učenici se uvode i u svijet poduzetništva kroz virtulnu firmu prodajući turističke aranžmane čiji je sastavni dio i biciklizam, te avanturističke biciklističke staze gdje se uče načinima promocije vlastitog proizvoda. Također, organizacijom projektnog tima, pribavljanjem resursa, preuzimanjem rizika kod organizacije raznih protivnih događanja i aktivnosti razvijaju se kod učenika vitalne vještine za razvoj poduzetništva.

Kao konačni proizvod izradit će se web stranica kojom će se promovirati turizam svake zemlje, područja iz kojeg potječe pojedina škola, mapa biciklističkih staza i  mjesta koja valja posjetiti.

Tako su na susretu u Rumunjskoj nakon istraživanja kako bi svatko u svojoj zajednici povećao broj biciklista predstavili akcije koje su poduzeli u svojim sredinama. Učenici Srednje škole Bedekovčina samostalno su izradili nacrte biciklističkih stalaka te izradili iste u svojoj školskoj radionici tijekom praktične nastave. Stalci će se postaviti na nekoliko mjesta u Bedekovčini.

Učenici su bili smješteni kod učenika domaćina koji su izuzetno kvalitetnim promotivnim materijalima predstavili virtualnu podružnicu te su i isprobali avanturističku stazu koju nude u okviru svojih usluga. Osim toga provezli su se trima unaprijed pripremljenim biciklističkim stazama te snimili priloge na 9 europskih jezika, o točkama interesa na stazama, koji će biti urađeni na mrežnu stranicu projekta “Get on your trail”.

Istražili su i na koji način se veći gradovi u svakoj od regija prilagođavaju biciklistima, te su posjetili Baia Mare, centar Maramuresa, kako bi istražili postoje li biciklističke staze, oznake i sl.

Tom prilikom posjetili su i regionalni turistički ured gdje su upoznati s projektima koje ta pokrajina vodi, posebice one kojima popularizira biciklizam u svojoj regiji. Ugodno su se iznenadili kada su vidjeli da u nekima od njih su kao partneri organizacije iz Hrvatske.

Sljedeći susret planira se u travnju 2016., kada će novostečene prijatelje ugostiti u Bedekovčini, te ih upoznati sa biciklističkim stazama i ljepotama Hrvatskog zagorja.