prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Hrvatska turistička kutija iznenađenja

Hrvatska turistička kutija iznenađenja predstavljena na panel raspravi u organizaciji ASOO i Ekonomske i upravne škole Split u sklopu Međužupanijskog sajma vježbeničkih tvrtki u Splitu.

Panel rasprava imala je za cilj predstaviti projektne aktivnosti kao temelj u implementaciji novih kurikuluma. Autorica projekta Kultura, turizam i strukovno obrazovanje Martina Jerković iz Srednje škole Ivana Meštrovića Drniš s kolegicom partnericom na projektu Klaudijom Dimić iz Ekonomske i upravne škole Split zajedno su predstavile Hrvatsku turističku kutiju iznenađenja. Projekt je udružio učenike iz dvije županije Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske te povezuje prirodno, kulturno, turističko, etnološko i povijesno naslijeđe od Burnuma do Dioklecijanove palače.

Radom na projektu kreirana je kutija s brojnim, karticama vezanim za bogatstvo istraženo na području dviju županija Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske. Učenici su izrađivali kartice sa slikama i informacijama vezanim za život i življenje stanovnika kraja u kojem žive. Pri izradi su koristili različite IKT alate radi što bolje pripreme i prezentacije postojećih proizvoda i usluga. Različitim provedenim aktivnostima učenici su ojačali znanje kako stvoriti novi proizvod i postojećem slikovito kazano udahnuti novi život i značenje.

Svatko tko zavuče ruku u Hrvatsku turističku kutiju iznenađenja izvlači dragocjeni podatak vezan za kulturu, hranu, običaj, spomenik, osobu, glazbu, umjetnost. Hrvatska turistička kutija iznenađenja izrađena je od prirodnog drveta i recikliranog papira. Prilikom izrade učenici su ojačali svoje znanje o kulturno-povijesnoj baštini, promociji, postupku stvaranja novog proizvoda, uključivanju različitih struka i razvoju vlastitih sposobnosti u predstavljanju proizvoda kroz osnaživanje komunikacijsko prezentacijskih vještina. Sudjelujući u svim aktivnostima učenici radeći raditi u paru i grupno mješovito, a za komunikaciju koristeći Teams platformu online i uživo razgovor/radne sastanke izgradili su znatno bolji komunikacijski pristup jedni prema drugima.

Veliku potporu škole su primile od pridruženog partnera Nacionalnog parka Krka. Svi ostali pridruženi partneri TZ Split, TZ Skradin, Grad Drniš, LAGMore249 i Osnova škola Kistanje doprinose razvoju projekta planiranim suradničkim aktivnostima. Na deset lokacija sve se može vidjeti i probati putem 50 izrađenih informativnih interaktivnih kartica koje se nalaze u svakoj Hrvatskoj turističkoj kutiji iznenađenja na informativnim mjestima u dvjema školama i mjestima pridruženih partnera.