prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Hrvatski nastup na 26. Sajmu knjiga u Pekingu – BIBF 2019

Od 21. do 25. kolovoza 2019. godine po 26. puta u Pekingu će se održati BIBF 2019 – Beijing International Book Fair u organizaciji China National Publications Import & Export (Group) Corporation, na prostoru od 100.000 četvornih metara.

Godina 2019. je godina Kulture i turizma Hrvatske i Kine, pa će tako sam Sajam promovirati Hrvatsku, kako na području suradnje u nakladništvu, tako i turizma kroz izložbu “Nacionalni park Plitvička jezera i Dubrovnik”.

Na Sajmu u Pekingu Hrvatsku će predstaviti Hrvatska dječja knjiga, koja već desetak godina organizira nastupe na inozemnim sajmovima i uspješno predstavlja naše nakladnike, pisce i ilustratore, što govore i rezultati izvoza.
 
Prije samog Sajma održat će se međunarodni BIBF 2019 Children’s Book forum, na koji je ove godine organizator Sajma pozvao Andreu Petrlik Huseinović i Kašmira Huseinovića, koji su prošle godine na Sajmu nagrađeni sa BIBF Reader’s Choice Award 2018, a 2017. su sudjelovali u Sino-Foreign Literature Translation and Publishing Workshop (SFLTP). Oni će na forumu predstaviti stanje izdavaštva dječje knjige u Hrvatskoj, kao i suradnju Hrvatska-Kina u segmentu nakladništva.
 
Ove godine nakon Sajma putuju u Changsha gdje će, u organizaciji Hunan Education Press Group Company, biti članovi žirija za odabir radova za izložbu mladih ilustratora, a također će u Hunan Library of Juveniles and Children održati predavanja na temu ilustracije i izdavaštva za djecu: „Wake Up the Art with Love“, „How to Choose a Suitable Picture Book for Children“
 
Na štandu Hrvatske dječje knjige bit će predstavljene knjige hrvatskih nakladnika, pisaca i ilustratora.
Nastup je potpomognut sredstvima Ministarstva kulture RH.