prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Igrifikacija u nastavi glazbene kulture – webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će tijekom sljedećih mjeseci najuspješniji odgojno-obrazovni radnici nagrađeni 2019. godine predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Edukativne igre u nastavi učenike dodatno motiviraju na rad. Izmjena različitih aktivnosti osmišljenih poput igara s ciljem učenja stvara dinamično i interaktivno razredno okruženje koje pozitivno utječe na kvalitetnu nastave kao i na uspješno ostvarivanje zadanih ishoda.
Učenici kroz digitalne igre neformalno vježbaju, ponavljaju i uče te razvijaju digitalne kompetencije radom u različitim digitalnim alatima kao što su Wordwall, Learning app, Kahoot i drugi.
Takav pristup osuvremenjuje nastavu glazbene kulture i potiče osobni razvoj učenika u digitalnom okruženju.
Učiteljima je u kratkom vremenu dostupna povratna informacija što olakšava vrednovanje i praćenje učenika.

Predavačica je Pina Žilić, Osnovna škola Ludina i Osnovna škola Zorke Sever

Webinar će se održati u utorak, 17. ožujka 2020. godine, u 15 sati. Predviđeno je vrijeme trajanja webinara jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje se mogu pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/10724.

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.