prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Intrinzična motivacija – webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će tijekom sljedećih mjeseci najuspješniji odgojno-obrazovni radnici nagrađeni 2019. godine predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Ubrzani životni tempo i pretjerani konzumerizam uzrokuju određene malfunkcije društva i imaju negativan utjecaj na obitelji, a kolateralne žrtve u tom suvremenom žrvnju su djeca, naši učenici.

Različita obiteljska pozadina i školsko okruženje kreiraju učenike različitih osnovnih psiholoških potreba, pa pred nama učiteljima stoji još jedan izazov: kako kvalitetno i trajno motivirati učenike na učenje.

Određenim pedagoško-psihološkim mehanizmima mi kao učitelji možemo kod učenika graditi i razvijati trajnu motivaciju potrebnu za cjeloživotno učenje.

Važno je razumjeti dvije osnovne skupine motivacije, njihove razloge i rezultate i kod učenika kultivirati i poticati razvojni način razmišljanja (growth-mindset) kako bi pridonijeli izgradnji budućih ispunjenih i zadovoljnih akademskih građana.

Moćan su alat u procesu izgradnje trajne motivacije, između ostalog, i metode poučavanja.

Predavačica je Tajana Bundara, Osnovna škola Manuš.

Webinar će se održati u petak, 31. siječnja 2020. godine, u 9 sati. Predviđeno je vrijeme trajanja webinara jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje se mogu pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/8923.

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.