prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

IX. Festival povijesti – Kliofest

Nakon dvije godine, deveto izdanje Festivala povijesti Kliofesta vraća se u punom formatu. Od 17. do 20. svibnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Knjižnici Bogdana Ogrizovića i Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu te na nekoliko lokacija diljem zemlje publici će se ponuditi najbolje i najaktualnije od domaće i inozemne historiografske produkcije.

Publiku očekuju okrugli stolovi, promocije knjiga i knjige po promotivnoj cijeni; povjesničarski pub-kvizovi i povijesne ličnosti na sceni – sve to učinit će ovogodišnji Kliofest nezaobilaznim odredištem svih ljubitelja povijesti, baštine i zanimljivih priča. Tu je i niz okruglih stolova i tribina, od onih posvećenih „zanatu povjesničara“ do rasprava vezanih za rat u Ukrajini, odnose Kine i jugoistočne Europe, žensku povijest, povijest Slovenaca i dr.

Predstavit će se i gotovo 40 novih historiografskih izdanja. Kad je o knjigama riječ, i ove godine u auli NSK možete obići prigodni sajam na kojem će naslove po promotivnim cijenama ponuditi pedesetak najznačajnijih domaćih nakladnika s područja društveno-humanističkih znanosti (radno vrijeme sajma: 10-19 h; pet: 10-16 h). U raspravama i promocijama sudjelovat će i niz sudionika iz inozemstva (Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Kine, Mađarske, Njemačke, Slovenije, Srbije, Ukrajine i dr.)

Osim pet tematskih izložbi (o iseljavanju Talijana nakon Drugog svjetskog rata, radnim akcijama, Hrvatima u Tridesetogodišnjem ratu…), posjetitelje očekuju i dva povjesničarska pub-kviza. Festival će završiti u petak 20. svibnja tradicionalnom dodjelom nagrada najboljim povjesničarima u nekoliko kategorija.

Najveći dio događanja prenosit će se i putem Kliofest Youtube kanala.

Detaljni program Festivala pogledajte ovdje, a sve festivalske novosti pratite i putem Kliofest Facebooka.