prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Izložba Hrvatskog školskog muzeja “Pioniri maleni”

Hrvatski školski muzej najavljuje izložbu „Pioniri maleni – Crtice iz života pionira kroz zbirke Hrvatskoga školskog muzeja“ koja će se otvoriti u srijedu 20. prosinca u 19 sati u galeriji muzeja „Školica za 5“ u Zagrebu.

Izložba „Pioniri maleni“, autorice Kristine Gverić, kojom se po prvi puta detaljnije istražuje dio muzejskog fundusa vezanog za razdoblje jugoslavenskog socijalizma kroz prizmu učeničkih radova, nekadašnjih pionira, javnosti će predstaviti dječje stvaralaštvo, učeničke likovne i literarne radove, bilježnice, zadaćnice, ali i građu u kojoj se iščitava povijest jednog vremena, jednog djetinjstva – djetinjstva pionira.

Organizatori vjeruju da će izložba mlađim posjetiteljima približiti jedno nepoznato, i u 21. stoljeću, teško shvatljivo vrijeme, a onima nešto starijima pobuditi sjećanja na vlastito djetinjstvo.