prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Izložba: „Znanje, slika, kultura – enciklopedije pune života“

U LexArtSkladištu – izložbenom prostoru smještenom u skladištu knjiga Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža otvorena je izložba „Znanje, slika, kultura – enciklopedije pune života“ kao presjek više od 70 godina njegova djelovanja.

Među „bedemima“ vrijednih leksikografskih izdanja, predstavljen je presjek obilja gradiva kojega je zavod objavio u svojih 70 godina djelovanja. Riječ je o više od 400 svezaka enciklopedija, leksikona, rječnika, atlasa i drugih izdanja neprocjenjive vrijednosti koja generacijama služe kao pouzdan izvor javnoga znanja i uvelike pridonose hrvatskom intelektualnom standardu.

Prigodom otvorenja izložbe u Frankopanskoj ulici, javnosti je istodobno predstavljena i Virtualna izložba Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža, ostvarena u povodu njegove 70. obljetnice postojanja, uz potporu Ministarstva kulture i medija.

S obzirom na to da informacije nikada nisu bile tako lako i brzo dostupne kao danas zahvaljujući suvremenim informatičkim tehnologijama, djelovanje Leksikografskog zavoda iznimno je važno jer pruža znanstveno provjerene i usustavljene temelje znanja čime pridonosi dostupnosti vjerodostojnih informacija.