prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Izrada digitalnog školskog lista u WordPressu – webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će tijekom sljedećih mjeseci najuspješniji odgojno-obrazovni radnici nagrađeni 2019. godine predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Škola je oduvijek imala potrebu najaviti, dokumentirati, arhivirati i objediniti značajna događanja i trenutke iz svog života i rada te ih podijeliti sa zajednicom koja ju okružuje, bilo onom užom – školskom, ili širom – lokalnom.

U tom pogledu škola poseže za oglasnim pločama i knjigama te školskim razglasom i tiskanim listom, a u posljednje vrijeme sve češće i za vlastitim internetskim stranicama te stranicama na društvenim mrežama koje služe kao virtualno okupljalište učenika i nastavnika.
Takav su primjer i digitalni školski listovi koji se najčešće realiziraju u obliku modernih novinskih portala.

U okviru ovog interaktivnog predavanja polaznici će se upoznati s osobitostima tiskanog i digitalnog izdanja školskoga lista te školskih internetskih stranica u kontekstu hrvatskog obrazovnog sustava, a imat će priliku saznati i nešto više o procesu stvaranja digitalnog školskog lista, od ideje do realizacije, korištenjem odabranog sustava za upravljanje sadržajem.

Pritom će istražiti i osnovne koncepte modernih novinskih portala, poput responzivnosti, informacijske arhitekture, kolaboracije i interaktivnosti.

Webinar će obuhvatiti i demonstraciju osnova korištenja WordPressa na primjeru digitalnog školskog lista “Tabula nova” koji je već dvije godine zaredom po izboru Jutarnjeg lista proglašen najboljim digitalnim školskim listom u kategoriji srednjih škola.

Predavač je Krešimir Varga, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Webinar će se održati u srijedu, 5. veljače 2020. godine, u 13 sati. Predviđeno je vrijeme trajanja webinara jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje se mogu pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/9696.

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja.