prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Jesenski rok državne mature 2018./2019.

U ponedjeljak 15. srpnja 2019. godine, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je obavijesti i informacije vezane uz jesenski rok državne mature 2018./2019.

Prijava ispita državne mature traje od subote, 20. srpnja od 12 sati do srijede, 31. srpnja 2019. godine, do 12 sati. Svi pristupnici prijavljuju ispite samostalno prijavom i pristupom svojoj stranici na
www.postani-student.hr.

Pristupnici koji su ove školske godine završili četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj ne trebaju u školi potpisivati prijavnice za jesenski rok. Svi ostali pristupnici nemaju obvezu slanja prijavnice na adresu Centra.

Provedba ispita državne mature u jesenskome roku održat će se od 21. kolovoza do 6. rujna 2019. godine prema Kalendaru državne mature 2018./2019. za jesenski rok

Mjesto pisanja ispita državne mature:

– Pristupnici koji su u ovoj školskoj godini bili redovni učenici završnih razreda srednjih škola u Republici Hrvatskoj ispite pišu u školama.

– Ostali pristupnici prijavljene ispite pišu u Zagrebu.

– Adresa ispitnoga mjesta bit će vidljiva na stranici pristupnika pod poveznicom Moj raspored,  najkasnije pet dana prije pisanja ispita.

Uplate novčanih naknada za troškove polaganja ispita u jesenskome roku

Rok je za uplatu u utorak, 6. kolovoza 2019. godine, do 23 sata i 59 minuta.

Uplate koje će biti izvršene nakon 6. kolovoza 2019. godine neće biti prihvaćene jer ih sustav nije u mogućnosti evidentirati. Obveza plaćanja vidljiva je pristupnicima nakon prijave ispita pored svakog prijavljenog ispita pod poveznicom Moj odabir i na poveznici Moji podatci/Zaduženja i uplate.
Osim zaduženja na navedenoj poveznici pristupnicima su vidljivi vlastiti podatci za uplatu, koje moraju upisati na uplatnicu. Nije moguće s vlastitim pozivom na broj odobrenja uplatiti ispit drugoga pristupnika, niti od drugoga pristupnika prepisati poziv na broj. Uplate se mogu obaviti u bilo kojoj poslovnici banke ili pošte ili internet bankarstvom. Centru nije potrebno slati presliku uplatnice, osim u slučajevima kada uplata nije evidentirana niti nakon pet dana.

 

Napomene:

– pristupnici koji su prijavili više ispita i odustanu od polaganja nekih ispita, a ne odjave ih u roku, ne mogu birati koji ispit će nakon uplate biti označen kao plaćen. Uplate se u sustavu evidentiraju prema datumu pisanja ispita odnosno prema objavljenom kalendaru polaganja ispita državne mature u jesenskom roku.

– pristupnici koji imaju zaduženja iz prethodnih rokova moraju podmiriti dugovanja, jer se uplate evidentiraju prvo za neuplaćene ispite iz prethodnih rokova.

– učenici koji su ove godine završili četvrti/peti razred u srednjim školama u RH plaćaju samo one ispite koje su položili u ljetnome roku, a ako ih ponovo prijavljuju u jesenskome roku.

– učenici koji ponavljaju polaganje ispita, jer nisu s uspjehom položili u ljetnome roku, ne plaćaju troškove polaganja ispita u jesenskome roku.

Naknadna je prijava ispita od srijede, 31. srpnja do utorka, 6. kolovoza 2019. godine, uključujući i taj dan.

Ako ispit zbog opravdanih razloga nije mogao biti prijavljen u propisanom roku može se prijaviti naknadno. opravdani razlozi za naknadnu prijavu ispita mogu biti:
– teži zdravstveni problemi u vrijeme prijava ispita
– smrt u obitelji, prometna ili druga nesreća te drugi opravdani razlozi

Pristupnici koji su ove školske godine završili četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj, zamolbu s odgovarajućom dokumentacijom za naknadnu prijavu ispita predaju Školskom ispitnom povjerenstvu u školi koji donosi odluku i o tome obavještava učenika i Centar.

Ostali pristupnici popunjeni obrazac zamolbe sa skeniranom odgovarajućom dokumentacijom dostavljaju Centru putem e-pošte naknadna.prijava@ncvvo.hr. Povjerenstvo Centra donosi odluku o kojoj obavještava pristupnika putem e-pošte.

 

Obrazac za naknadnu prijavu ispita

 

Promjena ispita je moguća od 31. srpnja do 6. kolovoza 2019. godine (uključujući taj dan).

Pristupnici koji su ove školske godine završili četvrti/peti razred u srednjim školama u Republici Hrvatskoj promjenu ispita/promjenu razine ispita prijavljuju ispitnom koordinatoru, o čemu odluku donosi Školsko ispitno povjerenstvo i o tome obavještava učenika i Centar.

Ostali pristupnici popunjeni obrazac zamolbe za promjenu ispita/promjenu razine ispita dostavljaju Centru putem e-pošte naknadna.prijava@ncvvo.hr. Povjerenstvo Centra donosi odluku o kojoj obavještava pristupnika putem e-pošte.

 

Obrazac za promjenu ispita
Obrazac za promjenu razine ispita

 

Odjava je ispita od 31. srpnja do 6. kolovoza 2019. godine (uključujući taj dan).

Pristupnici trebaju popuniti obrazac odjave i poslati putem e-pošte na e-adresu: odjava@ncvvo.hr.

 

Obrazac za odjavu ispita

 

Pristupnici koji se prvi puta registriraju u sustav i koji do sada nisu prijavljivali ispite državne mature dužni su Centru dostaviti dokumentaciju:

– svjedodžbe svih razreda srednje škole
– završnu svjedodžbu

Dokumenti trebaju biti kopije ovjerene kod javnoga bilježnika jer se ne vraćaju pristupnicima.

Rok je za dostavu dokumentacije od 20. srpnja do 10. kolovoza 2019. godine.

Rok je za dostavu svjedodžbe 4. razreda do subote, 10. kolovoza 2019. godine.

Rok je za dostavu završne svjedodžbe do srijede, 4. rujna 2019. godine.

Adresa za dostavu dokumentacije:

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja
Ulica Damira Tomljanovića Gavrana 11
10020 Zagreb
Naznaka “dokumenti za DM”

Dodatne informacije pristupnici mogu dobiti:
–  pozivom na broj Info centra 01/4501 899
–  slanjem upita e-poštom na e-adresu: info.centar@ncvvo.hr. 

 

Kalendar polaganja ispita državne mature u šk. god. 2018./2019. za jesenski rok
 

Polaganje ispita državne mature uz prilagodbu ispitne tehnologije

– pristupnici koji su u ovoj školskoj godini bili redovni učenici četvrtih/petih razreda srednjih škola u RH, a smatraju da im je potrebna prilagodba ispitne tehnologije ili im je bila odobrena na ispitima državne mature ljetnoga roka 2018./2019. godine, o potrebi prilagodbe u jesenskome roku trebaju obavijestiti ispitnog koordinatora u školi.

– ostali pristupnici koji pristupaju jesenskome ispitnim roku, a smatraju da im je potrebna prilagodba ispitne tehnologije ili im je bila odobrena prilagodba ispitne tehnologije na ispitima državne mature proteklih godina ili na ispitima ljetnoga roka 2018./2019. godine o potrebi prilagodbe u jesenskome roku trebaju obavijestiti Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja slanjem e-pošte: prilagodba.dm@ncvvo.hr

Rok je za dostavljanje obavijesti u srijedu, 31. srpnja 2019. godine.

 

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.